Rasvojen määriä ja laatuja miettiessä mietityttää, mikä on paras valinta leipärasvaksi. Esimerkiksi, kumpi näistä: Creme Bonjour tuorejuusto, jossa rasvan määrä on 15%, mutta laatu kova, vai voileipäpikkelssi, jonka rasvan määrä n. 50%, mutta se on kasvirasvaa, esim rypsiöljyä.
Minna
Vastaus
Hienoa, että olet lukenut pakkausmerkintöjä ja tarkastellut myös kovan rasvan määrää.
Perinteisissä tuorejuustoissa kovan rasvan osuus rasvasta on noin 70 % ja voileipäpikkelsseissä se on vain noin 7 %. Juuri tämän kovan rasvan osuuden vuoksi kallistun pitämään voileipäpikkelssiä parempana vaihtoehtona. Pikkelssien osalta kannattaa vertailla myös suolan määriä. Niissä näyttäisi olevan suurta vaihtelua, jopa 0,8-1,7 %.
Tuija Pusa