Siirry sisältöön

Olen sairastanut nyt 2 vuotta vasemman rinnan kipuilua. Sekä yöllä että päivällä. Rasituksessa kipu pahenee. Säteilee vasempaan käteen puristavana tunteena ja verisuonet paisuvat. Oikealle puolelle ei tule oireita. Sama toisuu saunassa, kuumassa esim. Auringossa. Minulle on tehty varjoainekuvaus,sepelvaltimokuvaus,holter, sydänfilmi ja rasitus ekg. Sydämen ultra.1.5v sitten.Kaikki normaalit. Voiko sydänlihas kärsiä 1v aikana niin paljoa että se pitäisi katsoa uudelleen koska oireeni ovat pahentuneet vuoden jalkeen huomattavasti.
rintarangan, kaularangan ja pään magneettikuvaus ja emg tehty.Kaularanka tikkusuora, muita lyödöksiä ei. Lukuisia verikokeita. Kaikki ok paitsi Kortisoli minulla korkea 685. Esiintyy useasti myös rytmihäiriöitä ja lisälyöntejä. Sekä en saa nukuttua. Yritän juuri aloittaa koulukäynnin, töissä en ole ollut yli puoleen vuoteen. Kukaan lääkäri, fysioterapeutti, kiropraktikko,jäsenkorjaaja,kukkaterapia, naprapaatti ei ole osannut auttaa. Ja niitä on lukuisia. Eräs homeopaatti oli tavannut samantapaisia harvoja tapauksia ja myös eräs fysioterapeutti mainitsi autonomisen hermoston ylivireystilasta. eräs lääkäri toas syndroomasta. Mikään ei ole diagnosoitua. Lääkkeeksi neurologi määräsi rauhoittavia, mutta en ota niitä mielellään etten jää niihin koukkuun. Olen nuori nainen,haluan elämäni takaisin..urheilla, käydä töissä ja koulussa, matkustaa ja tavata uusia ihmisiä. Oloni kuitenkin menee suurimmaksi osaksi lepäilyyn koska pienikin rasitus tai urheilu tai sosiaalinen tilanne..esim konsertti yms. Vie kaikki voimani ja kyseisten oireilun vuoksi oloni on tukala enkä jaksa olla. Pienikin kiivastuminen, ilostuminen, hermostuminen, kuumuus, kahvi tai alkoholi pahentavat kaikki oireita. Mitä vaihtoehtoja minulla vielä on? Olen keskustellut jo psygologin kanssa, mutta se ei näitä oireita minulta vie.

17/09/2016

Nainen31

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 17.9.2016
Päivitetty 4.6.2018

Vastaan sydänsairauksien osalta. Taustatiedot (ikä ja sukupuoli) huomioon ottaen rintakipujen sydänperäisyyden todennäköisyys on lähtökohtaisestikin pieni, ja perusteelliset tutkimukset sulkevat tämän pienenkin mahdollisuuden pois. Mikään ei liioin viittaa siihen, että rytmihäiriöt olisivat muuta kuin terveen sydämen vaaratonta lisälyöntisyyttä. Tällaisessa tilanteessa ei yleensä ole järkevää eikä tuloksellista lähteä toistamaan kertaalleen normaaleiksi todettuja tutkimuksia.

17/09/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytyi 0 tulokset