Hyppää sisältöön

Hei. Hyvänlaatuisia lisälyöntejä olllut nuoruudesta asti. Reagoin ns. sydämellä stressiin ym.
Nyt sattui aivan uusi asia, joka on ilmeisesti verenkierrollinen syy. Pitkän kuuman suihkun jälkeen kun menin keittiöön, alkoi korvissa soida ja olo oli hirveä, näkö sumeni, tuntui koko keho jäiselle ja voimattomalle. Olin pyörtymässä, mutta en menettänyt tajuntaani. ilm. kyse presynkopeesta, voiko tämä olla sydänperäistä? Viimeisin ekg oli viikko sitten, joka ok. Ikääkin vasta 34.
Mutta ikinä ei ole sauna tai lämmin suihku aiheuttanut tuommoista kohtausta. Niskani ja hartiat ovat totaalijumissa, veri ei kierrä. Liekkö tällä syy-yhteys kohtaukseen?

23/10/2015

Peloissaan

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 24.10.2015
Päivitetty 4.6.2018

Presynkope (pre ’ennen’, synkope ’pyörtyminen’) tarkoittaa ”melkein pyörtymistä” eli tajunnan menetystä ennakoivaa oiretta, joka ei kuitenkaan johda tajuttomuuteen. Tavalliset oireet ovat voimakas heikotus ja huono olo tai silmien musteneminen. Se on aika tavallinen oire terveilläkin, ja niskajännitys on tavallisin huimauksen aiheuttaja. Huomio kannattanee nyt suunnata niskajännityksen laukaisemiseen. Sydänperäisten syiden pohtiminen tulee ajankohtaiseksi, jos oireet jatkuvat ja etenkin jos ilmenee todellisia tajuttomuuskohtauksia.

24/10/2015

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset