Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Verenpaine / S-kokoinen mansetti verenpainemittariin

En ole jäsen, sillä en ole saanut vastausta kysymyksiini nettisivuiltanne. Kysyn kuitenkin, sillä Sydänliitto lienee ainoa taho, jolta saa ilman ajantilaamista puolueetonta tietoa. Olen omistanut verenpainemittarin, mutta sain valistusta, että se ei ole minulle sopiva, tarvitsisin s-koon mansetin. Nyt olen sitten yrittänyt etsiä sellaista sekä hyvälaatuista vertailua tarjolla olevista mittareista. Ainoa mihin olen törmännyt, on vertailu kymmenen vuoden takaa ja tieto, että S-koon mansetti pitää ostaa erikseen! Saisinko apua?

11/11/2022

S-mansetin hakija

Vastaus

Mari Blek-Vehkaluoto, asiantuntija, elvytys ja riskitekijät
Julkaistu 11.11.2022

Oikean kokoinen mansetti on tärkeä osa luotettavaa verenpaineen kotimittausta. Verenpainemittareissa on yleensä M-L koon mansetti eli S-kokoinen mansetti tulee ostaa erikseen.

Tiedossani ei ole Suomessa hiljattain tehtyä verenpainemittareiden vertailua. Kohonneen verenpaineen Käypä hoito -suositus ohjaa valitsemaan puolueettomassa teknisessä ja kliinisessä testauksessa hyväksytyn verenpainemittarin. Suosituksessa on linkki verkkosivuille, joissa on listattuna tällaiset laitteet. Valitettavasti verkkosivut ovat englanninkieliset.

11/11/2022

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi