Hyppää sisältöön

Olen ”ikinuori herrasmies”, 60v ja Minulla leikattiin sydän reilu kaksi vuotta sitten, läppäleikkaus, korjaamalla vanha läppä. Kaikki meni OK, ja mitään oiretta ei ole ollut, mutta nyt noin 2-3 kk aikana olen huomannut että aina jos makaan vatsalla, tai kyljellä niin tunnen selvästi pulssin, sekä korvissa jos makaan kyljellä että vatsassa jos makaan vatsallani. kun makaan selälläni en tunne mitään. Yleensä kuitenkin olen tottunut nukkumaan kyljellä. Tämä on siis uusi asia ja mietin pitäiskö olla yhteydessä lääkäriin, mitään muuta oiretta ei ole.
Pientä ylipainoa on, mutta on ennenkin ollut, lisäksi kuntoilen kyllä viikottain, en syö mitään sydänlääkkeitä, ainoastaan kilpirauhasen vajaatoimintaan joka sekin on kyllä viitearvojen sisällä. Pulssi ja verenpaineet on myös ihan OK kun olen mitannut päivällä, muta en ole mitannut yöllä, ehkä pitäisi tsekata sekin asia?
Olen sen verran huolissani että kirjoittelen tänne.

12/01/2016

Jmh60v

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 13.1.2016
Päivitetty 4.6.2018

On tavallista, että sydämenlyönnit tuntuvat ihmisen maatessa vasemmalla kyljellä tai vatsallaan, koska sydän tulee tällöin lähemmäksi rintakehän seinämää. Jos pulssi on säännöllinen ja taajuudeltaan normaali, tässä ei ole mitään sairauden merkkiä tai muuten huolestuttavaa. Myöskään sykkeen kuuluminen korvissa ei yleensä ole huolen aihe. Miksei verenpaineen voi muutaman kerran mitata yölläkin varmuuden vuoksi.

13/01/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset