Hyppää sisältöön

63-vuotias puolisoni on saanut satunnaisesti jo usean vuoden (n. 20) ajan useinmiten yöaikaan tajuttomuuskohtauksia, jotka alkavt huonovointisuudesta, kylmähikisyydestä ja vatsavaivoista. Edeltävästi on saattanut olla tunnetta niskan jäykkyydestä. Kohtaus kestää n 10-15 sek, siihen liittyy kouristus. Nyt tällainen kohtaus tuli päiväaikaan helteessä.
Hän sai kohtauksen myös leikkauksessa (selkäydinpuudutus) ja oli tämän vuoksi seurannassa. Todettu krooninen flimmeri. Flutteri. Mitään jatkotoimenpiteitä ei määrätty. Verenpainelääkkeet ja Marevan käytössä. Muuna sairautena kilpirauhasen vajaatoiminta, johon Thyroxin. Onko todellakin niin, että seurantalinjalla mennään ja uskotaan, että jokainen kohtaus menee omalla painollaan ohi kuten tähänkin asti.

07/07/2015

Huolestunut

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 11.8.2015
Päivitetty 4.6.2018

Sydämen rytmihäiriöt johtavat tajuttomuuteen vain, jos syke on hyvin nopea tai hidas. Todettu eteisvärinä ja -lepatus eivät siis liene tajuttomuuskohtausten syynä, mutta vaativat tietysti sinänsä hoitoa, joka vaikuttaakin asianmukaiselta. Muita sydänperäisiä tajuttomuuskohtausten syitä on aorttaläpän tiukka ahtauma, mutta tämä olisi varmasti tutkimuksissa todettu ja siihen reagoitu. Enemmänkin kysymyksessä kuvatut tiedot oireet mieleen epilepsian, joten jos tätä puolta ei ole tutkittu, se olisi varmaan aiheellista.

11/08/2015

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset