Kasvisruoka on sydämen asia
Kasvisruoka on mautonta? Kasvisruokaa on vaikea tehdä? Pöh! Valitse makusi mukaan annoksia laajasta reseptivalikoimasta ja riko kanssamme kasvisruokaan liittyviä myyttejä.
Meillä on kaikille jotakin. Mitä saisi olla?
Helppoa kasvisruokaa Ohjeita sekäsyöjille Lapsiperheiden suosikkeja Lounasta työn ohessa Kasvisruokamyyttejä Kasvisruokaa ja terveyttä
Hyvää, helppoa kasvisruokaa
On monia syitä syödä kasvisruokaa: Se tekee hyvää ympäristölle, terveydelle ja on usein edullistakin. Kaupoista löytyy monenlaisia kasviproteiineja ja reseptejä löytyy jokaiseen makuun. Olit sitten perinteisempien tai kokeilevampien ruokien ystävä, lupaamme, että löydät itsellesi herkullisen reseptin. Kasvispainotteiseen ruokaan voi totutella myös askel kerrallaan – lisäämällä vähitellen kasviksia ja kasviproteiineja lautaselle.
Inspiraatiota videoresepteistä:
Oletko sekä-että-syöjä?
Jos liharuoat ovat se tutumpi valinta, kannattaa kasvisruokaan totutella askel kerrallaan. Esimerkiksi lasagnen jauhelihamäärän voi puolittaa ja laittaa tilalle desin tai kaksi soijarouhetta tai linssejä. Vaihtoehtoja on monia, edellisten lisäksi pavut, tofu, Gold&Green, Härkis, Muu tai härkäpapurouhe toimivat mainiosti ruuanvalmistuksessa lihan rinnalla. Samalla kukkaro kiittää: lasagnen tapauksessa säästöä syntyy reilut pari euroa vuoallista kohti. Lue lisää liha- ja kasvisruokien yhdistämisestä.
Yhteistyössä: Apetit
Lapsiperheiden suosikit
Kasvisten lisäämiseen koko perheen ruokavaliossa ei tarvita sirkustemppuja. Yksinkertaisuus on avain onneen; tarjoa useammin kasvipainotteista pääruokaa ja tee siitä tavallinen osa arkea. Lapset nimittäin ovat siitä veikeitä, että syövät sitä mistä pitävät, pitävät siitä mikä on tuttua, ja tutuksi tulee se mitä on tarjolla. Arkiruokasirkus otetaan haltuun kasvisruoka kerrallaan.
Vinkkejä kasvisruoan ja koko ruokaviikon suunnitteluun löytyy myös lapsiperheille suunnatun Sydänliiton Neuvokas perheen Meidän perheen ruokaviikko -sivuilta. Huomaa myös Ideoita perheen ruokaviikkoon -materiaali! : )
Lounasta työn ohessa
Täyttävä ja kasvipainotteinen lounastauko? Kyllä, onnistuu! Jos työpäivien lounasideat ovat hukassa ja kaipaat uusia kasvipainotteisempia ratkaisuja työpäivien tueksi, meiltä löytyy apu! Monipuolisesti koostettu lounas antaa sinulle uutta virtaa työpäivään! Katso vinkit etätyöntekijöille ja -opiskelijoille täältä. Ja täältä ajatuksia aterian fiksuun kokoamiseen henkilöstöravintolassa.
Kasvisruoka on mautonta?
Höpsis! Sano kyllä mausteille, sesongin kasviksille, monipuolisille yrteille ja makua tuoville valmistusmenetelmille.
Mausta kasvisruokaa rohkeasti. Pääruokiin sopii erityisen hyvin Lähi-idän ja aasialaisen keittiön mausteet. Kokeile erilaisia kastikkeita, majoneeseja ja tahnoja salaatissa tai pääruoan kyljessä. Makua antavat myös valmistusmenetelmät, kuten paahtaminen. Luota sesonkiin, silloin sesongin maut ovat parhaimmillaan ja hinta kohtuullisimmillaan.
Kasvisruokaa on vaikea tehdä?
Kukkupuhetta! Todellisuudessa kasvisruoan valmistus on helpompaa, kuin luulet.
Monia kasviproteiineja voi käyttää lihan tavoin – tai jopa astetta yksinkertaisemmin. Lukuisat tuotteet ovat lämmityksen jälkeen tai jopa sellaisenaan käyttövalmiita eikä erillistä kypsennystä välttämättä tarvita.
Leikittele ja kokeile siis rohkeasti!
Tartu paistinpannuun, valitse annoksia laajasta reseptivalikoimasta ja riko kanssamme kasvisruokaan liittyviä myyttejä. Se kannattaa, voit yllättyä positiivisesti.
Sydän ❤ kasvisruoka
Tiesitkö, että kasvikset ovat itsessään kuin pieni monivitamiinipurkki. Ne sisältävät koko joukon vitamiineja ja kivennäisaineita, joita jokainen tarvitsee kasvaaksemme, kehittyäksemme ja pysyäksemme terveinä. Mitä monipuolisemmin eli värikkäämmin kasviksia, hedelmiä, marjoja syö, sitä parempi.
Kasvispainotteisuudesta hyötyy koko keho. Kasvikset keventävät ruokaa ja pitävät kylläisenä. Runsas kasvisten käyttö auttaa ehkäisemään mm. sydän- ja verisuonisairauksia, tyypin 2 diabetesta ja syöpiäkin.
Lue lisää
Klikkaa tiedon lähteille