Hyppää sisältöön

Viime viikolla yöllä heräsin rintakipuun, mutta se meni ohi ja nukahdin, aamulla kun heräsin taas iski rintakipu päälle, otin nitrosidiä puoli ja pikanitroa puoli kielen alle vähän helpotti. Kuitenkin kokoajan kipu rinnassa kuului heikompana, joten soitin päivystykseen, EKG otettiin ja labrat, ei mitään uutta, makasin seurannassa koko päivän, ei kyllä tullut uutta kohtausta.

Mutta illalla kotona taas kipukohtaukset alkoi kun vähän hikeä tulee pintaan niin rintakipu yltyy samalla (vaihdevuosista) kuuma aalto, samoin kokeilin lenkillä käydä, niin heti tulee rintakipu kun vähän hiki nousee, samoin saunoa ei kestä yhtään kun kipu tulee rintaan.
Minulla on olemassa sepelvaltimotautiahtauma n. 50 % jossain suonien risteyksessä, todettu v. 2010 varjoainetutkimuksessa, olen 60-v. nainen. Nyt mietin, pitäisikö vielä mennä päivystykseen, rintakipua useasti päivässä ja yöllä, mutta menee kyllä itsestään ohi kun hiki laukeaa.

20/12/2015

Alexandra

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 21.12.2015
Päivitetty 4.6.2018

Kysyjällä on siis todettu sepelvaltimotauti, jonka hoitona on tähän asti ollut lääkitys. Nyt on tullut rintakipuja sekä rasituksessa että levossa, kertaalleen on todettu, ettei sillä hetkellä ollut viitteitä sydäninfarktista. Pitiäisin kipua todennäköisesti sydänperäisenä, kunnes mahdollisesti toisin osoitetaan. Eli vastaus: kyllä pitää mennä uudelleen päivystykseen, jos lepokivut uusivat. Kardiologin on syytä ottaa kantaa jatkotutkimuksiin. Pikainen varjoainekuvaus tuntuisi tällä tietoa tarpeelliselta.

21/12/2015

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset