Hyppää sisältöön

Minulla on mm. Xarelto-lääkitys. Uskallanko aloittaa sen kanssa Synergyn-ravintolisien käytön. Pakkauksessa on mukana Arginiinia, Mistify-marjamehuvalmisteita, Phytolife-piparminttuöljyä ja kasviuutteita sisältävää juomaa. Body Prime tabl. (sis. magnesiumia, omenapektiinia ja luumujauhetta)

22/02/2017

Nainen65

Vastaus

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 24.2.2017
Päivitetty 4.6.2018

Rivaroksabaani (Xarelto) on tehokas antikoagulantti eli verenohennuslääke. Lääkkeen tarkoituksena on estää veritulpan eli hyytymän syntyminen. Lääkettä käytetään yleensä eteisvärinään liittyvän aivoverenkiertohäiriön estämiseksi tai syvän laskimotukoksen sekä keuhkoembolian hoidoksi.

Jos samanaikaisesti käytetään ainetta, joka estää rivaroksabaanin poistumista elimistöstä, seurauksena on rivaroksabaanin tehon lisääntyminen ja potilas altistuu verenvuodolle. Jos taas käytetään ainetta, joka lisää rivaroksabaanin poistumista, seurauksena on verenohennuslääkkeen tehon heikentyminen jolloin potilas voi saada veritulpan, koska lääke ei toimi riittävän tehokkaasti.

En suosittele luontaistuotteiden käyttöä samanaikaisesti rivaroksabaanin kanssa, koska näiden yhteisvaikutuksista ei ole tietoa. Asiaa on vaikea tutkia, sillä luontaistuotteista ei yleensä tiedetä niiden tarkkaa sisältöä jonkinasteisesta pakkausselosteesta huolimatta.

24/02/2017

Anna-Mari Hekkala

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset