Hyppää sisältöön

6 posts found.

Date selected: kesäkuu 2018

Clear search

Search

​Läheisen digiapu korostuu ikääntyessä

Elämäntilanne vaikuttaa digiavun tarpeeseen ikää enemmän, selviää Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta. Ikääntyessä lähiasiantuntijoiden rooli osoittautuu kuitenkin erittäin tärkeäksi.

Lue artikkeli

Muista lääkekortti

Uusimpien veren hyytymistä hidastavien lääkkeiden käyttöä ei voi havaita verikokeilla. Hoitohenkilökunnan on tärkeätä saada tieto lääkkeestä potilaan mukana olevasta kortista. Tällainen tilanne voi sattua esimerkiksi ulkomailla matkustaessa.

Lue artikkeli

​Suolan vähentäminen ehkäisee aivoinfarkteja

Liiallinen suolan käyttö on maailmanlaajuisesti yksi merkittävimmistä kohonneen verenpaineen ja sydän- ja verisuonitautien aiheuttajista. Suolan käytön vähentäminen pienentää vaaraa sairastua aivoverenkierron häiriöihin. Asia on nyt varmistettu myös kiinalaistutkimuksella.

Lue artikkeli

Sydänpotilaiden kuntoutus toteutuu huonosti Suomessa

Kuntoutusta tulee suositella kaikille sydänpotilaille, sanotaan Euroopan Kardiologisen Seuran (ESC) julkaisemassa Suomen sydänterveyden edistämistä ja kuntoutusta käsittelevässä raportissa. Tämä ei nykyjärjestelmässä toteudu erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon huonon tiedonkulun takia.

Lue artikkeli

Sosiaalibarometri: eriarvoisuus kasvussa Suomessa

Sosiaalibarometrin vastaajista valtaosa katsoo, että Sipilän hallitus on epäonnistunut eriarvoisuuden vähentämisessä. Vastaajat arvioivat, että eriarvoisuus on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomessa. Vastaajien mukaan perusturvaetuudet ovat liian alhaisella tasolla, mitä paikataan perustoimeentulotuella.

Lue artikkeli

Kuntoutusryhmässä yksilöt ja tarinat kohtaavat

Kesän kynnyksellä julkaistu video, Tulppa – tarinoita kuntoutumisesta, kertoo kuntoutusryhmäläisten aidoista kokemuksista ja tuntemuksista, joita kuntoutumisprosessi on heissä herättänyt. Ryhmä on tuonut osallistujilleen uusia voimavaroja ja antanut vertaistukea sairauden kanssa elämiseen.

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi