Hyppää sisältöön

6 posts found.

Date selected: helmikuu 2019

Clear search

Search

​Ylipainon vähentäminen ehkäisee tehokkaasti liikkumisen vaikeuksia

THL:n tutkijat ovat selvittäneet liikuntakyvyn merkitystä ikääntyvän väestön toimintakykyyn. Jos mitään ei tehdä, liikkumiskyvyltään heikentyneiden ihmisten määrä kaksinkertaistuu Suomessa vuoteen 2044 mennessä.

Lue artikkeli

​Palliatiivisen hoidon saatavuudessa on suuria alueellisia eroja

Saattohoidon järjestämisessä on suuria alueellisia eroja. Saattohoito-osastoja ja -koteja on vain suurissa kaupungeissa, ja kotisaattohoidon saatavuudessa on suuria puutteita. Harvoissa sairaaloissa on saatavilla palliatiivisen hoidon erityispätevyyden omaavien lääkäreiden konsultaatioapua, päivystyksellisestä tuesta puhumattakaan. Myös hoitohenkilökunta tarvitsee lisäkoulutusta.

Lue artikkeli

​Harvinaista tautia sairastava tarvitsee moniammatillista tukea

Harvinaisten sairauksien päivää vietetään 28.2. Teemapäivä muistuttaa sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteensovittamisen hyödyistä ja merkityksestä harvinaissairaiden elämään ja elämänlaatuun. Harvinainen sairaus tai vamma koskettaa yli 300 000 suomalaista ja heidän läheisiään.

Lue artikkeli

​Oulussa tutkittu naisten sydänperäisiä äkkikuolemia

Naisten sydänperäisen äkkikuoleman syynä on miehiä useammin sydänlihaksen paksuuntuminen ja sidekudoksen kertyminen sydänlihakseen.

Lue artikkeli

​Oodissa puhuttiin rahasta terveyden ehdoilla

Kansan ja poliitikkojen mielipiteitä terveyden edistämisestä ja rahasta tarkasteltiin Yksi elämän ja Hoiva&Terveyden Puhutaan rahasta -seminaarissa helmikuun alussa. Oodi-kirjastossa Helsingissä pidetyn tilaisuuden avasi Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax, joka muistutti ajankohtaisten laskelmien tärkeydestä liittyen siihen, mitä investointi terveyden edistämiseen tuottaa säästöinä.

Lue artikkeli

​Kasviravintolisillä haitallisia yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa

Kasviravintolisät ovat enimmäkseen turvallisia terveille, mutta yhtäaikainen käyttö lääkkeiden kanssa voi olla haitallista. Mitä useampaa lääkettä ja ravintolisää käyttää, sitä suurempia ovat mahdolliset ongelmat. Kasviravintolisien käyttöä ei suositella lapsille tai raskaana oleville.

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi