Hyppää sisältöön

5 posts found.

Date selected: syyskuu 2020

Clear search

Search

Puheenjohtaja Paula Risikko: Sydäntauteja ei ole vielä voitettu

Merkittävä määrä suomalaisista sairastuu sydän- ja verisuonisairauksiin vuosittain. Yhä edelleen nämä sairaudet ovat valitettavasti suomalaisten yleisin kuolinsyy. Jopa yli 2 miljoonalla suomalaisella on tälläkin hetkellä kohonnut verenpaine ja jopa lähes 60 prosentilla on todettu kohonnut kolesteroli. Tarvitaan ennaltaehkäisevää työtä, jotta yhä harvempi sairastuisi, sanoo Sydänliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Paula Risikko ensimmäisten virtuaalisten Sydän-messujen avauspuheessaan tänään perjantaina […]

Lue artikkeli

Soteen vahvemmin sairauksien ennaltaehkäisy

Suomen nykyisiä sote-ongelmia kuvaa hyvin State of Health Finland 2019 -maaraportti*. Sen mukaan Suomi kuuluu hoidettavissa olevien sairauksien hoidon osalta muiden pohjoismaiden kanssa EU:n kärkimaihin, mutta tautien ennaltaehkäisyssä eroamme merkittävästi muista pohjoismaista ja putoamme jopa EU:n keskiarvon alle. Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen (Hyte) on oltava sote-uudistuksen yksi tärkeimmistä toimista, koska kyse on paitsi ihmisten oikeudesta terveyteen ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta […]

Lue artikkeli

Virtuaaliset maksuttomat Sydän2020 messut starttaa Sydänviikon

​Valtakunnallista Sydänviikkoa vietetään syys-lokakuun vaihteessa. Varaslähdön Sydänviikkoon tekee sydänterveyteen ja hyvinvointiin keskittyvä virtuaalinen messutapahtuma, johon kuka tahansa voi osallistua ilmaiseksi 25.9-4.10.2020.

Lue artikkeli

Kansanterveys- ja potilasjärjestöjen rahoitus turvattava

Sote-järjestöt ovat olennainen osa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Ne tarjoavat tietoa, apua ja tukea sairastuneille ja riskiryhmiin kuuluville ja tekevät monipuolista terveyttä edistävää toimintaa. ​Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen ei onnistu, jos kansanterveys- ja potilasjärjestöjen rahoitusta leikataan, kaiken lisäksi keskellä pahaa koronakriisiä ja hoitovelkaantumista.

Lue artikkeli

Professori Tiina Laatikainen Vuoden sydänterveyden edistäjäksi

​Sydänliitto palkitsee vuosittain sydänterveyden edistäjä -tunnustuspalkinnolla tahon tai henkilön, joka on tehnyt hyvää työtä terveyden edistämisessä.

Tänä vuonna palkinto myönnettiin professori Tiina Laatikaiselle pitkäjänteisestä ja monipuolisesta työstä suomalaisten terveyden hyväksi.

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi