Hyppää sisältöön

5 posts found.

Date selected: huhtikuu 2018

Clear search

Search

Suomalaiset syövät vähemmän sokeria ja enemmän kuitua

​Suomalaisten ravitsemuksessa on tapahtunut sekä hyviä että huonoja muutoksia viimeisten viiden vuoden aikana, paljastaa uusi FinTerveys-tutkimus. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan esimerkiksi yli 30-vuotiaiden sokerin saanti on kääntynyt laskuun, tyydyttyneiden rasvojen ja suolan saanti pysynyt ennallaan ja kuidun saanti lisääntynyt.

Lue artikkeli

​Tsekkaa arvosi, nuori mies

Väestön kolesteroliarvot ovat kääntyneet laskuun. Kohonnut kolesteroli on kuitenkin edelleen erittäin yleinen. FinTerveys 2017 -tutkimuksen mukaan lähes 60 prosentilla 30 vuotta täyttäneistä on kohonnut veren kolesterolipitoisuus. Erityinen huomio raportissa kohdistui keski-ikäisiin.

Lue artikkeli

​Kaksi miljoonaa euroa sydäntutkimukseen

Sydäntutkimussäätiö tukee pitkäjänteistä sydän- ja verisuonisairauksien tutkimustyötä tänä vuonna kahdella miljoonalla eurolla. Sydäntutkimussäätiön suurin apuraha myönnettiin äkillisen sydänpysähdyksen tutkimukseen. Tukea saa yhteensä 74 sydäntutkijaa tai tutkimusryhmää. Osalla tuesta rahoitetaan ICEMAN-eteisvärinätutkimusta.

Lue artikkeli

Lapsikin rauhoittuu luonnossa

Luonto auttaa rentoutumaan ja tarjoaa mielen rauhaa arkisirkuksen keskelle. Jo lyhytkin oleilu luonnossa laskee sykettä, hengitystä ja vähentää stressihormoneja. Lasten kanssa ei aina ehdi pitkille retkille, mutta lähiluonto tarjoaa elämyksiä arjen keskelle. Nyt on aika olla #ihanpihalla!

Lue artikkeli

Ylipainon yleistyminen on mahdollista pysäyttää

Työikäisen väestön lihominen on yleistynyt kuuden viime vuoden aikana FinTerveys 2017 -tutkimuksen mukaan. Vuoteen 2011 verrattuna nousua on kolmen prosenttiyksikön verran. Se vastaa noin 1,4 kilon lisäystä henkilöä kohti. Lihomiskehityksen pysäyttämiseksi tarvitaan yhteistyötä, vaikuttavia menetelmiä ja oikeanlaista tukea.

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi