Hyppää sisältöön

Search

Arjen suolamyytit – faktoja suolasta

Tuttava lisää ahkerasti ruokaansa ruususuolaa kehuen sen terveellisyyttä. Toinen puhuu mineraalisuolan puolesta. Kuulet bussissa keskustelun, jossa suolaa on käytetty huimauksen hoitamiseen onnistuneesti. Sosiaalisessa mediassa törmäät keskusteluun, jossa suolaa hyödynnetään alhaisen verenpaineen nostamisessa. Entäpä tarvitseeko suolan määrään kiinnittää huomiota, jos verenpaineen kanssa ei ole ollut ongelmia? Tai voiko suolaa saada liikaa, vaikka sitä ei itse lisää […]

Read Article

Faktoja painonhallinnasta

Painonhallintaan liittyvät faktat on jaoteltu seuraavien teemojen mukaan: Syöminen ja painonhallinta Aineenvaihdunta ja hormonit Laihduttaminen Ylipaino ja lihavuus – yleisyys ja terveyshaitat Ruokavaliot painonhallinnassa Syömisongelmat ja -häiriöt Muut tekijät painonhallinnassa Ikääntyneiden painonhallinta Syöminen ja painonhallinta Onnistunut painonhallinta: Painonhallintaa on se, kun pysyttelee normaalipainoisena koko ikänsä sekä se, että ylipainoinen henkilö katkaisee lihomiskierteensä. On huomattu, että […]

Read Article

Proteiinia kasveista

Proteiinia saadaan sekä kasvikunnasta että eläinkunnasta. FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan raaka-ainetasolla miehet saivat 31 % ja naiset 34 % proteiinistaan kasvikunnan tuotteista. Kasvikunnan proteiini tulee suurelta osin viljavalmisteista. Palkokasvien, pähkinöiden, siementen ja kasviproteiinivalmisteiden käyttö on Suomessa yhä vähäistä. Kasviproteiinia elimistön tarpeisiin Kasvikunnassa on monia erinomaisia proteiinin lähteitä, joilla voidaan tyydyttää niin tavallisen tallaajan kuin kovaa […]

Read Article

Kasvisruokaa edullisesti

Kasvisruokavalioita voi noudattaa monella eri tavalla ja luonnollisesti ruokakustannukset riippuvat suurelta osin siitä, mitä ja missä syödään. Kasvisruokavalioiksi lasketaan yleensä sellaiset ruokavaliot, joissa lihaa ei käytetä lainkaan. Maitotuotteet ja kananmunat kuuluvat lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon. Pescovegetaarisessa ruokavaliossa syödään näiden lisäksi kalaa. Vegaanisessa ruokavaliossa syödään yksinomaan kasvikunnan tuotteita. Kasvisruokavalion kulmakivet Kasvisruokavalion kulmakivillä tarkoitetaan ruoka-aineryhmiä, joista saadaan pääosa ruokavalion […]

Read Article

Kalaa kannattaa syödä

Kala sopii mainiosti osaksi terveyttä edistävää ruokavaliota. Kalaa säännöllisesti syövillä esiintyy vähemmän sydän- ja verisuonisairauksia kuten aivohalvauksia ja sepelvaltimotautia. Moni tuntee kalan hyvin rasvojen lähteenä, mutta kala on paljon muutakin. Hyvälaatuiset proteiinit sekä muun muassa D-vitamiini, jodi ja seleeni tekevät siitä erinomaisen ja terveellisen ravintoainepakkauksen. Kalaa syödään harmillisen vähän – sen käyttöä tulisi lisätä sydän- […]

Read Article

Kasviksia lautaselle helposti

Me kaikki tiedämme kasvisten syönnin hyödyt. Suurin osa meistä ei kuitenkaan yllä kasvisten käytön suosituksiin. Jo yksi lisäannos päivässä parantaa ruokavalion laatua ja on askel positiiviseen suuntaan. Vegaaniksi ei tarvitse ryhtyä – kasvisvoittoinen tai kasvispainotteinen ruokavalio ovat termejä, joita jokainen voi soveltaa omaan elämäänsä sopiviksi. Kasvisten käytöllä on lukuisia terveyshyötyjä. Löydä seuraavista yksinkertaisista vinkeistä omat […]

Read Article

Kolesteroli

Kolesterolia tarvitaan solukalvojen rakennusaineena sekä eräiden hormonien ja sappihappojen muodostamiseen. Liian korkea kolesterolin määrä veressä on kuitenkin haitallista. Liika kolesteroli tunkeutuu valtimoiden seinämiin ja ahtauttaa niitä. Veren suuri kolesterolipitoisuus onkin valtimotautien suurimpia vaaratekijöitä. Sairastumisen vaaraa lisäävät myös kohonnut verenpaine, diabetes, tupakointi, lihavuus ja vähäinen liikunta. Mikä on valtimotauti? Valtimot ovat verisuonia, joita pitkin veri kulkee […]

Read Article

Haku

Löytynyt 0 tulokset