Hyppää sisältöön

3 posts found.

Date selected: lokakuu 2017

Clear search

Search

Kaura on suomalainen superruoka

Muiden viljojen tapaan kaurassa on paljon kuitua. Kauran kuidusta suurin osa on beetaglukaania, jolla on useita terveydelle edullisia vaikutuksia. Kauran hyvät ominaisuudet Muihin kotimaisiin viljoihin verrattuna kaurassa on enemmän proteiinia ja rautaa. Kauran kokonaisrasvan määrä on suurempi, mutta suurin osa kauran rasvasta on pehmeää, terveydelle edullisempaa rasvaa. Kauran proteiinikoostumus on erilainen kuin muissa kotimaisissa viljoissa, […]

Lue artikkeli

Sokeria kohtuudella

Sokeri ei ole pelkästään valkoista pöytäsokeria, jota tavallisesti kotikeittiössä käytämme. Sokereiksi lasketaan kaikki mono- ja disakkaridit eli glukoosi, dekstroosi, fruktoosi, galaktoosi, sakkaroosi ja laktoosi. Sitä on myös luontaisesti hedelmissä, marjoissa ja kasviksissa. Hedelmiä ja marjoja ei kuitenkaan tarvitse välttää. Sama koskee maidon laktoosia (paitsi laktoosi-intolerantit). Lisättyjä sokereita sisältäviä ruokia sen sijaan on hyvä käyttää vain […]

Lue artikkeli

Pakkausmerkinnät

Sydänystävällisiä ruoka-aineita valitessa tärkeimmät ravintoarvomerkinnät ovat rasvan, tyydyttyneen rasvan, suolan, kuidun ja sokerin määrä. Sydänmerkillä varustetut tuotteet ovat helppo ja nopea tapa tehdä terveellisempiä ruoka-ainevalintoja. Sydänmerkki pakkauksessa kertoo, että tuote on omassa tuoteryhmässään rasvan laadun ja määrän sekä suolan, sokerin ja kuidun määrän kannalta parempi vaihtoehto. Sydänmerkki Sydänmerkki-järjestelmä on elintarvikkeiden merkintäjärjestelmä, joka helpottaa terveellisen ruokavalion […]

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi