Rakkaus lukemiseen houkuttelee mukaan lukupiiriin
Lukupiiri on osa suomalaista lukemisperinnettä ja suosittu harrastus. Eri aikakausien lukupiirejä yhdistää se, että osallistujat ovat kokoontuneet kirjan ympärille. On luettu ja keskusteltu. Luettu siksi, että voidaan ja osataan keskustella. Myös siksi, että sivistytään ja kehitytään ihmisinä. Lukupiireillä on ollut monta kutsumanimeä: lukuseura, lukukerho, lukurengas, kirjallinen yhdistys, kirjallisuuskerho. Lukupiiri-ilmiö on yhtä vanha kuin lukeminen tai […]
Lue artikkeli31.1.2019
Helpoin valinta ratkaisee
Pyöräilin aamulla töihin, sillä se on nopein tapa kulkea kotoani työpaikalle. Töissä valitsin portaat kolmanteen kerrokseen, sillä silloin ei tarvinnut kaivaa avainta hissiä varten. Lounaalla seurasin työpaikkaruokailussa jonoa ja täytin lautasen ensin salaatilla ja sitten sydänmerkityllä risotolla. Päiväkahvin aikaan nappasin kahvihuoneen pöydältä hedelmän välipalaksi. Kaikki nämä päätökset tein automaattisesti ilman, että olisin tiedostanut päätöksiäni valintahetkellä. […]
Lue artikkeli8.1.2019
Tietoinen syöminen rauhoittaa ruokailuhetken
Syöminen, jos mikä, rutinoituu helposti. Tutut ruokatarvikkeet löytävät tiensä ostoskoriin ilman päänvaivaa. Syöminenkin on niin helppoa, että samalla voi lukea päivän lehden tai keskittyä johonkin muuhun mukavaan. Toisinaan autopilotille on paikkansa. Entä mitä on tietoinen syöminen, jossa autopilotti käännetään pois päältä? Ja miksi sitä kannattaa opetella? Tietoisuustaidot syömisen tukena Tietoisuustaidoilla tarkoitetaan huomion suuntaamista tiettyyn kohteeseen […]
Lue artikkeli3.1.2019
Sinkun ruokakulut hallintaan
Osa elää kahvilla ja leivällä, koska ruokaa ei huvita laittaa vain itselle. Jos kaupastakin tulee noukittua vähän mitä sattuu, tulee helposti myös turhaa rahanmenoa ruokahävikin muodossa. Viisi vinkkiä fiksuun ruokahuoltoon: 1. Suunnittele Tee etukäteen viikon tai ainakin muutaman päivän ruokalista. Näin lautasella on monentyyppisiä ruokia ja kaupassakäynti sujuu nopeammin. Voit vaikka päättää, että maanantaina ja […]
Lue artikkeli2.1.2019