Hyppää sisältöön

3 posts found.

Date selected: elokuu 2020

Clear search

Search

Suoliston mikrobisto vaikuttaa sydänterveyteen

Ravinnon kuitu on kasviperäistä ainesta, joka ei sula ohutsuolessa. Sulamaton aines kulkeutuu paksusuoleen, jossa mikrobit hyödyntävät sitä ravinnokseen fermentoimalla eli hapattamalla. Kuidulla on kahdenlainen vaikutus: se ruokkii sellaisia mikrobeja, jotka tuottavat aineenvaihdunnassaan hyödyllisiä yhdisteitä ja toisaalta vähentää haitallisia yhdisteitä tuottavien mikrobien määrää. Kuitu vaikuttaa suoliston kuntoon Tyypillisessä länsimaisessa ruokavaliossa on vain vähän kuitua, mutta tyydyttynyttä […]

Lue artikkeli

Ruokapalvelut helpottavat ikääntyneiden syömistä

Yhdessä syöminen perheen, ystävien ja ikätovereiden kanssa pitää yllä sosiaalisia suhteita ja mielenvireyttä, ja ruokakin maistuu paremmalta hyvässä seurassa. Monelle ikääntyneelle yhteisestä ruokailuhetkestä muodostuu päivän kohokohta. Riittävä ja monipuolinen syöminen ovat tärkeässä asemassa ikääntyneiden terveyden ja toimintakyvyn ylläpidossa. Oheisten vinkkien avulla voi selvittää oman paikkakunnan tarjoamia ateriointimahdollisuuksia ja ruokapalveluja kotona ja kodin ulkopuolella. Yhdessä syöminen […]

Lue artikkeli

Myönteiset rutiinit auttavat muutoksessa

Arki muodostuu rutiineista, joita toistamme päivittäin tai viikoittain – osaa tietoisesti ja monia tiedostamatta. Erityisen hyvin rutiinien merkityksen huomaa, kun ne muuttuvat yhtäkkiä esimerkiksi loman jälkeen, eläkkeelle jäämisen, sairastumisen, työn aloituksen tai työttömyyden myötä. Uusi tilanne saattaa horjuttaa tuttua arkea. Sopeutuminen ja uusien rutiinien rakentaminen vie aikaa, energiaa sekä tarvitsee lempeää toistoa. Helppous, houkuttelevuus ja […]

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi