Noudatan sydämeni ääntä
– Totta kai lastensairaalahanke vie paljon aikaa, mikä myös on poissa liiketoiminnasta, mutta olen kokenut sen tarpeelliseksi. Olen ajatellut, että jonkun tämä on tehtävä ja olen noudattanut sydämeni ääntä, Oy Vallila Interior Ab:n hallituksen puheenjohtaja Anne Berner sanoo. Vallila Interior on keskisuuri yhtiö, joka työllistää 130 henkeä. Markkina-alueena on Suomen lisäksi Ruotsi, Baltia ja Venäjä. […]
Lue artikkeliRobert Lappalaisen toinen sydänleikkaus onnistui
Kun Robert Lappalainen palasi eräänä iltana perustamaltaan karting-klubilta kotiin, hänellä oli outo tunne rinnassa, ikään kuin paita olisi kiristänyt. Lappalainen mainitsi kiusallisista tuntemuksistaan sairaanhoitaja-vaimolleen. – Vaimo sanoi, että olepas siinä sohvalla, minä mittaan pulssisi. Syke heitteli nopeaan tahtiin 38:sta 134:ään, jolloin vaimo sanoi, että kyseessä on flimmeri, tilataan ambulanssi. – Mikä hiton flimmeri, kysyin. – […]
Lue artikkeliTunteille nimi kirjoittamalla
Omasta kokemuksesta kirjoittaminen voi auttaa sairastunutta ymmärtämään, mitä hänelle on tapahtunut ja miten päästä elämässä eteenpäin. – Kun tunteille saa nimen, epämääräinen ja raskas tunnemöykky sulaa, Sydänliiton terveyspalveluasiantuntija Anneli Luoma-Kuikka sanoo. Kirjallisuusterapiaohjaajaksi pätevöitynyt Luoma-Kuikka ohjasi viime syksynä kolmepäiväisen terapeuttisen kirjoittamisen kurssin Sydänliiton vertaisohjaajille ja -tukihenkilöille Tampereella. Kokemuksesta tarinaksi -kurssi oli uutta Sydänliiton kuntoutuksessa. Siinä on […]
Lue artikkeliLöysin etsimäni!
– Olin pitkään hakenut eri paikoista vertaistukea ja apua, että pääsisin omassa tilanteessa eteenpäin, kertoo viime syksynä Helsingin sydänkuntoutujien ryhmässä aloittanut Eva Ratinen. Eva oli edellisenä syksynä sairastunut flunssan ja olo oli voimaton. – Pulssi löi miten sattuu. Huolestuneena hän hakeutui lääkäriin, joka vahvisti oman diagnoosin: ”Varmaan huono vointi liittyy flunssaan”. Eva tuumasi itsekin, että […]
Lue artikkeli11.5.2015
Jaakko Kyläsalon ruisleipäset kondiittori Sulo Auvisen tapaan
Tarvitset noin kilon ruisjauhoja, litran vettä, hapanjuuren siemenen (jos on), suolaa ja sokeria 15–20 grammaa. Kaapista olisi hyvä löytyä talousvaaka, sähkövatkain ja iso taikinakulho. Hapanjuuren siemenen valmistaminen: Kaada kulhoon pari kupillista noin 30-asteista vettä ja runsas kupillinen ruisjauhoja. Sekoita ainesosat löysäksi velliksi. Anna vellin seistä keittiön pöydän kulmalla kolme vuorokautta. Sekoita välillä. Viimeistään kolmen vuorokauden […]
Lue artikkeli28.4.2015
Kiitollisena elämästä, ketään syyttämättä
Laila ei ollut vielä viidenkään ja Aili-sisko vasta kolmen, kun Jenny ja Urho Korte päättivät loikata leveämmän leivän perään. He olivat kuulleet Neuvostoliitossa sitä riittävän, kuten työtäkin. Toisin oli Suomessa, missä tehtaita kaatui ja tiloja joutui vasaran alle. Puuseppä Urho oli kiertänyt työn perässä pitkin maata. Jenny olisi tahtonut opiskella, mutta siihen ei ollut varaa. […]
Lue artikkeli27.4.2015
Wieninleikkeestä kasvisruokiin
Toimittaja Jaakko Kyläsalo kaataa simaa lasiini. Omatekoista. Mutta nyt ei rupatella simasta. Puhutaan siitä, miten Jaakko innostui muokkaamaan suomalaisten läskisoosikulttuuria 1970-luvulla. Yleisradion toimittajana Jaakko kiinnostui siitä, miten ruuan valmistus vaikuttaa ravitsemukseen. – Mietin, että täytyyhän ruuan valmistustavalla olla merkitystä sen makuun ja terveellisyyteen. Aihe vei miehen mennessään. Lopulta Yle tuotti useita ravitsemusta käsitteleviä ohjelmia. Kasvisruokia […]
Lue artikkeli