Syöpä ja sydämensiirto ei lannistanut Lottaa
”Olin vasta vauva, kun minulla todettiin akuutti leukemia. Onneksi tautiin oli löytynyt tuolloin jo tehokkaat hoidot, terveen paperit sain kaksivuotiaana. Olin kymmenen vanha, kun epämääräiset oireet alkoivat: podin kovaa vatsakipua ja yskää. Perheeni kanssa ramppasin vähän väliä terveyskeskuksessa, mutta lääkärit levittelivät käsiään. Yksi diagnosoi oireeni psyykkisiksi, toinen arveli, että taitavat kuukautiset tehdä tuloaan. Viimein sain […]
Lue artikkeliKohti tasapainoista syömistä
Sydänmerkin Frankly Partnersilla teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisista jopa 31 prosenttia ahdistuu syömisen ja sääntöjen viidakossa. He haluaisivat syödä terveellisemmin, mutta eivät oikein tiedä, miten. He ovat huolissaan joko painostaan tai terveydestään ja pyrkivät laihtumaan. Muusikko, tuottaja ja juontaja Raakel Lignell tunnistaa itsessään huolestujan. Hän on käynyt läpi useita laihdutuskuureja ja todennut kerta toisensa jälkeen, että […]
Lue artikkeli25.5.2018
Onko ruoka ahdistus vai nautinto?
Sydänmerkin Frankly Partnersilla teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisista jopa kolmannes kokee ajoittain ahdistusta syömisen ja sääntöjen viidakossa. He haluaisivat syödä terveellisemmin, mutta eivät oikein tiedä miten. He ovat huolissaan joko painostaan tai terveydestään ja pyrkivät laihtumaan.
Lue artikkeli23.5.2018
Jyrkin levy
Erkki Vuokila on ehkä Suomen tunnetuin ristikoiden laatija, jonka kynästä on vuosikymmenten saatossa syntynyt lukematon määrä ristisanatehtäviä meidän intohimoisten ristikonratkojien ajanvietteeksi. Vuokila on kaiken hyvän lisäksi myös säveltäjä, ja sana kun on hallussa, niin myös oiva laulujen sanoittaja. Sain vastikään käsiini Erkki Vuokilan toukokuussa ilmestyneen CD-levyn, jossa solistina on monipuolinen trubaduuri Jyrki Härkönen. Letkeää kantrimusiikkia […]
Lue artikkeli22.5.2018
Ruokaa sydämellä podcast-sarja
Ruoka voi olla yksi elämän suurista iloista, vaikka toisinaan siihen liittyy myös huolta ja hämmennystä. Viiden jakson mittaisessa minisarjassa kohtaamme kiinnostavia asiantuntijoita vaihtuvien ruokapöytien ja inspiroivien keskustelujen ääressä. Ruokaa sydämellä — Ruoka, raha ja leipäjonot Ruokaa sydämellä -podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustelemme kasvisravintolassa köyhyysaktivisti Jouni Kylmälän ja Y-säätiön tutkijan Maria Ohisalon kanssa muun muassa rahasta ja […]
Lue artikkeliÄänikirja vapauttaa kädet
Tarja Vuorinne johtaa Koillis-Helsingissä Pukinmäen, Suutarilan ja Tapanilan kirjastoja, joissa lukuvinkkaus kuuluu viikoittaisiin palveluihin, kirjastojen ja erilaisten tapahtumien ohella myös sosiaalisessa mediassa. Tapanilan kirjasto oli mukana kaupunginosan kevään aloituksessa, Mosa herää -kylätapahtumassa, keräämässä käyttäjätoiveita, jakamassa lukuvinkkejä ja myymässä poistokirjoja. Lukuvinkin sai valitsemalla itselleen sydämen muotoisen kartonkipalan, jonka kääntöpuolelta paljastui lukutehtävä. Minä sain luettavakseni Michael Cunninghamin kirjan Koti maailman laidalla. Tunnit tunsin ennestään, mutta tätä kirjaa en […]
Lue artikkeli16.5.2018
Vinkit terveellisempään leivontaan
Kotikokkailuista ja leipomuksista saa helposti terveellisempää syötävää kun kiinnittää huomiota raaka-aineiden valintaan ja ainessuhteisiin. Reseptiikan tuunaaminen on hienovaraista hommaa: jokaisella raaka-aineella on oma tehtävänsä. Siksi mitään ainesta ei yleensä voi jättää kokonaan pois ilman että valmiin leivonnaisen maku, rakenne tai ulkonäkö kärsivät. Onneksi pienillä asioilla voit vaikuttaa lopputulokseen. Neljä jauhopeukalon kevennysvinkkiä 1. RASVA: Korvaa esimerkiksi […]
Lue artikkeli15.5.2018