Hyppää sisältöön

Search

Archive

Ruokaa sydämellä – Hernekeittoa ja perhearkea

Onko kaikkea pakko maistaa? Voiko valmisruokia käyttää arjen apuna? Miten suhtautua herkkuihin? Leikkisyyden kautta ruokarohkeaksi Lapsilla on luonnostaan ruokaan leikkisyys. Meillä Suomessa on pitkään ollut vähän sellainen mentaliteetti, että ruualla ei saa leikkiä. ”Lapsi oppii kaikilla aisteilla. Vauvat ovat tästä erinomainen esimerkki he syövät luontaisesti kaikilla aisteilla. Ennen kuin ne laittavat mitään suuhun, ruoka on […]

Lue artikkeli

Suomalaisten lasten ylipaino on lisääntynyt – mitä voisimme tehdä toisin?

Suomalaiset koululaiset ovat huomattavan ylipainoisia. Suomen Sydänliiton Neuvokas perhe on yli 10 vuotta kehittänyt lapsiperheiden elintapaohjauksen menetelmää ja tarjoaa myös erityistä tukea ylipainoisten lasten perheille. On asioita, joita tulisi tehdä vielä paremmin, jotta voimme vaikuttaa lasten ylipainoon.

Lue artikkeli

MonaLiiku on sydänterveyden edistäjä

Valtakunnallinen sydänterveyden edistäjä -tunnustus jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on tehnyt hyvää työtä terveyden edistämisessä. Monaliiku on perustettu vuonna 2009 tarpeeseen antaa monikansallisille naisille mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Yhdistyksen puheenjohtaja Maria Hyppönen kertoo, että idea oman liikuntajärjestön perustamiseksi tuli Liikkukaa!-järjestöltä, joka toimii monikulttuurisen liikuntakentän asiantuntija- ja katto-organisaationa. Siellä oli huomattu, että naiset osallistuvat harrastuksiin monikansallisia […]

Lue artikkeli

Sydänyhdistyksen matkassa umpimähkään

Pyhän Nikolaoksen kirkossa Kotkassa käy kuhina, kun väkeä valuu sisään. Kävelykepin kopina ja pitkän mekon kahina peittyvät ääniin. – Rouva, teillähän on lämmin shaali. Se on tarpeen, olettehan tullut vaunuilla, Maria Purpur tokaisee ja koskettaa lähimmän rouvan takkia. – Hyvät herrat, olettehan jättäneet aseenne asehuoneeseen, vanha leskirouva jatkaa. – Ollaan, yleisöstä miehet vastaavat. Purpurin johdattelemana […]

Lue artikkeli

Yrteistä ytyä

Tilli kalaruoissa ja persilja lihakeiton viimeistelijänä ovat useimmille tuttuja. Kaupan maustehyllyssä tai vihannesosastolla on lukuisia uusia vaihtoehtoja. Kokeilemalla löydät omat suosikkisi ja opit käyttämään yrttejä monipuolisesti. Ota tavoitteeksi tutustua yhteen uuteen yrttiin joka kuukausi. Kun löydät itsellesi maistuvimmat vaihtoehdot, voit jatkaa makuseikkailua yhdistelemällä eri tuotteita entistä maukkaampien ruokien aikaansaamiseksi. Oletko kokeillut jo näitä yrttejä? Basilikan […]

Lue artikkeli

Grillataan

Vartaiden salaisuus on hyvässä marinadissa. Marinadi antaa makua ja sen voi antaa tehdä tehtävänsä yön yli. Oheisissa lohivartaissa mausteet puolestaan ripotellaan vartaiden päälle ja kala kypsennetään saman tien. Härkä– ja possuvartaat sekä coleslaw-salaatti Seesami-lohivartaat ja cashew-kaaliwok Kala-kasvisvartaat Oletko ennen maistanut portobelloja? Suurista herkkusienistä eli portobelloista voi tehdä ”lämpimiä voileipiä” täyttämällä ne jauhelihalla ja kuorruttamalla muna-juustovaahdolla. […]

Lue artikkeli

Syöpä ja sydämensiirto ei lannistanut Lottaa

”Olin vasta vauva, kun minulla todettiin akuutti leukemia. Onneksi tautiin oli löytynyt tuolloin jo tehokkaat hoidot, terveen paperit sain kaksivuotiaana. Olin kymmenen vanha, kun epämääräiset oireet alkoivat: podin kovaa vatsakipua ja yskää. Perheeni kanssa ramppasin vähän väliä terveyskeskuksessa, mutta lääkärit levittelivät käsiään. Yksi diagnosoi oireeni psyykkisiksi, toinen arveli, että taitavat kuukautiset tehdä tuloaan. Viimein sain […]

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi